Wednesday, December 31, 2008

...Eppi New Ye@r...

sowiiiila lama nau tak hupdate...sbb?????penyakit 'M' sudah datang...Malas nk menaip...Malas nk snap gambaq...segala2 nya Malas...sampai skrang nih baba yg basuh baju...hiks...ibu sidai sajork...tapi mmg bab basuh baju baba tip top...bukannya susah pon...kan ada 'org jepun'...boh baju, sabun n softlan dah...kehkeh...thanks baba sbb memahami isterimu yg terkena penyakit M ini...hiks...kenapa sy dpt penyakit 'M'????nanti sy creta k...sbb surprise...nyehnyeh....hari ini sy buang sat penyakit 'M' tu sbb nk gak wish salam tahun baru...1430H n 2009...azam yg tak tercapai 2008...
1) tak pindah2 lagik dok umah baru....
2) adiah anniversary yg 'best' tu terpaksa dipostpone ...hukhuk...
3) trun berat badan....wahahaha...nek lagik adala....
4) dh tak ingatla plak apa laieee yg tak tercapai...kehkeh...

azam thn baru....
1) offcourse nk dok umah baru kan....kalau tak tercapai lagik...see u in court...kahkah..bleh ka???
2) dpt org baru??????nyehnyeh....
3) dpt adiah anniversary yg ter'postpone'...acu kalau baca PAHAM2 jerk yer...kehkeh.....
4) nk p coti2 m'sia....balik kg dikira coti2 msia tak???kehkeh....
5) nk saving bebyk...sampai bank kata tak moh dh trima duit haku....nyehnyehhhh...
6) nk trun brat bdn n MAINTAIN...leh ka???????
7) nk jadik ibu yg tersgttttttttttttttttt baik tp tegas...hikhik...
8) isteri yg penyabarrrrrrrrrrrrr n mithaliiiiiiiiiii...amiiiiin....
9) jadi anak yg solehah....
10) nk buat byk pahala.....InsyaAllahhhhhhhh....
11) lastly akan di tambah bila rasa perlu okeyyyy....hahahahaha....

dan aku doakan kwn2 yg sudi singgah blog aku akan slalu singgah sampai aku punya blog kena block....(mintak simpangla)...semoga kita akan menjadi sahabat slamanya...salam ukhuwah...

Tuesday, December 23, 2008

...WisH Me LuCk...

thanks to mama afiq sbb semlm tolong hantaq mai umah mee goreng basah n kek coklat (panas2 lagik) semlm...hukhuk...sggh terharu taw... 3 kali tambah semlm plus bwk bekai mai keja utk breakfast pg tadi...byk gilos mama afiq goreng...2 bungkus mee grg utk 4 org mkn....tapi puasla sbb mmg dok tringin mkn mee basah...hiks....'tringin'??????wakakakakaka....thank tikah...emmm...aku last keja ari nih sbb sok nk p interview...wish me luck....hiks...saja p interview kat aloq staq...leh trus balik umah mak...hehehehe...so trus coti pjg...krismas...HO...HO...HO...MERRY CHRISMAS...seb baik cuti dh abih kalau tidak direct trus sampai awal muharram...kehkeh...sorryla tak sempat nk amik gambaq mee grg semlm...sbb terlampau lahapnya mkn...kahkah....selamat berhujung mingguuuuuuuuuuuuuuuuuuu...tatatatatatatatata....

Sunday, December 21, 2008

...CoNtOh An@k Yg Baik...

tgk tuh...byk g benda yg bley men...dlm tu jugak dia nk masuk...ibu tgh bz kat dapoq dia dok nangeh takleh nk keluaq....ha...tula masuk lagi....kan dh tak pandai kluaq...ibu letak sat lepas dh amik smua baju kotoq dlm 'bakul' tuh...tgk2 dh dpt ikan beso....kahkah....aleeya2...

...Um@h Lagik...


dh dekat 2minggu tak p tgk umah...so kelmarin sblm p amik lampu yg kami order tuh kami singgah p tgk umah la dulu....Alhamdulillah...dh siap...dh ada pagar...rasanya sok atau lusa baru nk p amik kunci n nk komplen apa yg rosak...mintak2la dpt oc dlm ms terdekat...pastu kan adala umah contoh...kami sinngahla nk tgk tapi dia dh tutup...sbb dh kui 6++...dia bukak dr 9.00-5.00 ptg....so bleh tgk dr luaq jala...cantikla...bkenan plak tgk...

nih grill dia...
seb baik dia tak kunci sliding door...dia kunci pintu grill ja...so lehla snap kat dlm....rugi takleh tgk kabinet dapoq dia...hukhuk....yela umah pon kan besaq lubang idong ja kan...so kita decorate ala kadar jela kan....hiks....lampu dh amik...tapi takleh nk snap sbb dok dlm kotak kan...lepas nih acara nk cari kipas angin plak...lampu yg petak tuh dh sama ngan aku dh bli....hiks....kira okla kan...ada gak yg sama...

p/s: psttttt...blik kira duit tabung....cukup ka dk nk buat cam tu....hiks....

Wednesday, December 17, 2008

...Pg RayA...



rasanya creta dh basi...tapi dh ada gambaq...so...tak dk idea plok...so layan jerla yerk...actually baju raya tuh disponsor oleh kak aku n dijahit oleh pengantin...kain plak abah aku yg siaplan...adik aku kan bz buat persiapan...so akin yg tak dn...hiks...seb baik abah aku tuh dulu tukang jahit...mula2 planning nk pakai baju tuh hari kenduri...tapi aleeya tuh takleh panas2...satg abih merah satu badan...kak aku request pakai ja pg raya....dh pakai tak sempat nk basuh plak...hiks...ibu kan seorg yg 'rajin'...kehkeh...

Tuesday, December 16, 2008

...kEndUri K@wEn ParT 3...



ni plak sempat bergambar sebelum pengantin lelaki sampai...nih ms kenduri belah lelaki...adik aku pakai pink + putih...tak byk yg sempat amik sbb bateri kamera kong...so...rasanya yg nih saja aku nk creta pasai kenduri adik perempuan aku yg last...so tinggai adik laki g...lambat la lagi rasanya sbb anak lelaki kena cari duit byk2 dulu baru leh bela anak org kan....
...the end....

...kEndUri K@wEn ParT 2...

ini masa kenduri belah aku...tema pink ke purple lan....ada ka wana gitu???hiks...layan jerla...kamera aku takla secanggih mana...so gambaq pon takla lawa sgt....tapi ms hari kejadian adik aku mmg berseri2...nampak lainla dr hari biasa kan...ish...nape pengantin laki pejam mata plak...hiks...

ni gambar anak2 menakan...aleeya la yg paling tak dok diam...penat depa pegang...dia ada saja nk buat....panjat sana sini...

kepada cik n mizi...semoga bahagia hingga ke akhir hayat....
nih...1st time aku gubah sirih junjung...mcm junjung ka???kahkah...bleh ka depa suruh aku gubah...so aku hentam jala...seb baik agak cun....tapi kena pegang leklok...silap2 hancus abih...
ni hantaran pihak perempuan kpd pihak lelaki...
hiks...nk gak interframe kan...muka keletihan yg amat...dahla perut n tekak tak sedap jerk...tapi ku gagahi jugak berlakon cergas...hiks...

Monday, December 15, 2008

...KenDuRi KaWeN P@rt 1...

ni snap ms mlm kenduri...achik pulunla buat cekak rambut tuh tapi....aleeya tak moh pakai...hem...dia tak biasa pakai...slalu ikat rambut ja...
tgk...kotak tuh ashik boh tuala utk souvenier kat tetamu...tapi si kenit nih sibuk nk masuk dlm kotak tuh...geram btui ibu tgk...
banner nih WAJIB kena snap...sbb aku yg sponsor....hiks...utk part 1 punya creta kita boh gambaq hantaran yg pihak lelaki bg...sebenaqnya ada 7...sirih junjung,kek n halwa betik..
so tunggguuuuuuuuuuuu for next n3...

p/s: sebenaqnya cek lupa nk bwk kamera lor....hiks....

Sunday, December 14, 2008

...AkaD Nik@h...

sory yerk sbb dh lama tak update blog...sebenornya cuti seminggu sbb adik perempuan aku kawen...kamis sblm bercuti server down plok...so tak sempat nk wish SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...kekonon nk jemptla mana2 kengkwn yg baca blog nih ke kenduri tapi mangkuk punya server...asek down jerk...dh tu kan...takleh nk ym dah...depa dh blockkkkkkkkk....wawawawawawawa...kesian kat aku nih...okeh...nk creta pasai akad nikah adik aku...dia akad nikah raya ke 2 selps asar di Masjid Al-Bukhary...dgn 2 kali lafaz adik aku udah jadi milik org...hukhuk...sedih gakla...diala tmpt aku berkongsi prasaan...so lepas nih dia dh limited...hukhuk...dh kena dok shah alam plak...hem...alamatnya jarang2la kami jumpk...aku nih mmg ramai adik bradik...6 org...3 lelaki,3 perempuan...tapi skrang nih mak berdua ja ngan abah aku kat kg...sedih gak bila pikiaq...dulu ada gak adik bongsu aku berulang dr uitm arau...sem nih dia praktikal plak kat kl...adik perempuan yg tanam anggur selma sthn pon dh tak dak nk tman mak...hukhuk...tula kan anak ramai pon tak semestinya dok ngan mak pak kan...:(...nih gambaq yg aku sempat snap guna nphone...yg len ada dlm kamera...kamera tak bwkla plak...takpe sok aku update kenduri plak yer...
p/s: cik...SELAMAT PENGANTIN BARU...semoga bahagia hingga ke akhir hayat....amiiiiiinnnnn...

Thursday, December 4, 2008

...An@kKu SaLe Lagik....

hiks...sebenaqnya tak dk idea nk update blog...hehehe...jumaat lepas blik dr shopping barang dapur singgah anakku sbb nk bli brg skit...sebenaqnya sebelum tu dpt sms ada SALE...hikhik...tu yg gigih ajak hubby p jugak tue...sempat jugak rembat cardigan utk aleeya n adiah utk anak membe...sbb depa pangge besday party sabtu nih...pastu kelmarin dok teringattttttttt2 1 baju tu...ms p mula2 tu mcm tak bekenan...tapi blik2 umah bkenan plak...bleh ka cam tu...hahahaha...kelmarin ptg sms hubby ajak p anakku dgn alasan nk bli baju aleeya utk pkai hari kenduri nih...hahaha...keji punya alasan...padahal baju aleeya yg raya lepas pon elok2 g....mula2 ingat nk p lepas blik keja...tapi disbbkan perut tak sedap...blik mandi n mkn dulu...lepas maghrib baru gerak....bleh ka sampai sana baju len yg aku bli....hiks...lepas tu trus zasss p umah kak ipaq...sbb tak bg g kad kenduri...syiok aleeya p sana...ada membe...dia panjat kerusi...dia trun kerusi...hiks...dlm kui 10.30 kami gerak blik sbb mata aleeya dh merah2...ngantuk bangatla tuh...nek ja keta trus zzzzzzzzzzzzzzz....tapi semlm mcm tak dk mood nk snap gambaq...hehehehe...layanzz creta jela yer...

Monday, December 1, 2008

...AlhamdUliLL@h...

kelmarin Maxis mmg bengong...tgh upgrade kot...tension...takleh terima call,takleh call,nk sms kena 3-4 kali baru bleh....%4#2#563*7@##...grrrrrr...tetiba maxix sms ada miscall no mentua aku...ish musti ada benda urgent nih...aku call blik...rupa2nya surat yg aku ternanti2 selama 1thn lebih dh sampai...SURAT PANGGILAN TEMUDUGA dr JPA...tapi tataula napa aku tak rasa teruja sgt...maybe sbb aku takut tak posting di kedah...sbb umah dh beli kat sini...nk kata aku berharap sgt dpt dak jugak...sbb aku nih ssh sket kalau nk kena dok berjauhan dr hubby n aleeya...rasanya tak sanggup...wawawawawa...hiks...p interview pon blum g dah pikiaq -ve...tapi lambat lagik interview tuh....so kenala blik bukak buku2...huhuhu...yg tuh paling tak best...harap semuanya berjalan lancar...klau tak dpt kita cuba lgi kan...hahaha....tolong doakan aku dpt dan posting dlm kedah jer yer...hiks... ;P

...kEna Tag Lagik...

Award picture monkey.. I LOVE UR BLOG
time kasih mama mya coz sudi kasik award...hiks...kelako tgk muka monkey tuh...
em...kena bg kat 7 org...sape yek....

mama afiq
mama damia
mommy lilly
umi haikal
ibu auni
kak rose
&
kepada sesiapa yg nk award nih dialu-alukan....

Thursday, November 27, 2008

...iSh...iSh...anAk SapA L@ Nie???


kalau bab nk posing mmg aleeya pandai...geram nengok...;P


ibu n baba tgh ralit tgk tv...tgk2 aleeya dh masuk dlm box tu...hiks...baba...aleeya tringin nk nek basikal kot tue....sabau yerk sok ibu n baba p bli....dia men sampai tak moh kluaq...box tu kan ada roda...so syiok bila ibu tolak n tarik...hiks...

Wednesday, November 26, 2008

...T@k Dak MooD...

dh 2 hari tak update blog...malaaaaaaaaaasssssssssss sgt2...cuma baca blog org jerk...hiks...:P...huaaaaa tak sabaq nk cuti nih...sok sehari g keja...jumaat kenala ngemas umah...sbb last week kan blik kg...sabtu plak nk kena p meneman member hubby akad nikah plok...hem...penuh ngan agenda...rasanya ptg jumaat kena zasssss p tesco@care4 sbb nk bli brg dapoq...hem....kalaula cuti seminggu kan best...hiks...bila nk p tgk progress umah ni...dengar2 kos rendah dh dpt oc...tunggu tnb n jkr boh meter jerk...umah aku musti thn dpn....wawawawawa...lambat benor nk tggu dok umah sendiri nih...ish...tetiba rasa windu kat my chubby plak...sbb mulut dh pandai ngejek org...huhuhu...

aleeyaaaa.....ibu cayang aleeya...........nape tetiba emo nih...hiks...

Monday, November 24, 2008

...kEnduRi LagiK...

ptg kelmarin aku 1/2 day...sbb p kenduri classmate aku ms kat Uitm Merbok dulu...Kak izan...aku sampai pon dh kui 3++...tggu membe aku sampai kui 4++...hiks...TAHNIAH utk Kak Izan n hubby...semoga cepat2 dpt baby...amin...ish...muka aku berminyak2 dah...almaklumla dr tempt keja trus zasss g kenduri...berfeluh2...cantik kak izan hari tu...berseri2...

Sunday, November 23, 2008

...l@ la la...K@t Kg...

kat umah maktok (mak aku ler)ada set sofa utk budak2...kak aku yg bli...kekonon nk bg anak dia la..last2 disbbkan umah yg tak brapa beso...tinggai jer kay umah mak aku...aleeya plak very da jakun ok...almaklumla umah ibu kan tak tak sofa lagik...blik umah maktok syiokla nk meragaih...takla risau sgt sbb sofa tu tak beso n tinggi...so layanla tgk gambaq aleeya yg very da sememeh okayyyy....hiks...ibu ikat rambut elok2 dia tarik2...opssss....nampak kedai kopi lorrrr...;P
aleeya skrang dh pandai ngejek org ckp...kalau kita kata takut jatuh....dia asek dok sebut ''a...tuhh....''ptg jumaat achik ajak teman g bli bunga teloq...so kat kdai tu kan byk brg cantik2...achik ajaq skali ja cannnnnntiiiiikkkk...lepas tu dia asek sebut annnnnntiiiiikkkkk2...sampai ada la org tua kat situ kata...pandai ckp dh ka???hiks...aku pon tatau...ms blik kg ari tuh baru aleeya tunjuk kebolehan dia...hiks...lepas p bli bunga teloq...maktok ajak p tesco...mlm tu bdn aleeya cam panas jerk...ubat demam tak bwk blik...so baba bli jer coolfever...Alhamdulillah pg sabtu dia dh ok...tgk...aleeya ada kwn baru...besau dr aleeya tau....nama dia bear-bear...;P

Thursday, November 20, 2008

...AnNiVers@ry?...

ptg kelmarin aku amik claim hours...sbb ada 'hal' yg perlu diselesaikan...abih smua 'hal' tu kami p plak umah mentua...kekonon nk singgah jerla...plannning lepas solat maghrib nk trus blikla....tapi tak tau plak mak mentua masak nasik nk suruh kami dinner kat sana...wawawawa...pelan nk mkn 'beso' tak jadik!!!!takkanla nk mkn sket kan...so aku bg signal kat hubby mkn sampai kenyang...nantila lainkali kita kluaq mkn 'beso'...huhuhu...takpa gak kan celebrate anniversary dgn keluarga...(sedapkan atie nih)...hoooooorayyyyyy....ptg ni nk zassss blik alor star...mak.... anna winduuuuuuuuuu mak...tungguuuuuuuuuuuuu...tak sabo rasanya nk tunggu sampai ptg...tik tok tik tok...lambat btui jam hari nih kan????silala mejeles okayyyy....

Wednesday, November 19, 2008

...Gen@p 3 TahuN...

Alhamdulillah...dlm tak sedar usia perkahwinan kami dh 3 thn...bahagia dgn kehadiran seorg puteri comel...walaupun kami tak mewah tapi Alhamdulillah rezeki yg Allah bg kami guna sebaik-baiknya...kami mampu bergantung pd diri sendiri...susah senang kami harungi bersama...walaupun byk dugaan tapi kami berdua dpt atasi bersama...Ya Allah...pjgkanlah usia kami utk kami beribadat kpdMU...Semoga jodoh kami hingga ke akhir hayat...Murahkanlah rezeki kami utk kami besarkan amanahMu dgn sempurna...Amiiinnnn

kami diijabkabul pd 19 november 2005 jam 11.30 pg...dgn sekali lafaz aku sah menjadi isteri Muhammad Fazian...detik itu juga aku berazam utk menjadi isteri yg solehah...
dan Tuhan kurniakan kami amanah seorg puteri setelah sthn 2 bulan kami melayari rumahtangga...Alhamdullilah...

...Pr@ AnNiveRsaRy...

hiks...ingat kawen jer ker ada pra perkahwinan...aku pon ada pra ulangthn perkahwinan...hiks...sebenonya semlm hubby ajak mkn luar sbb nk g isi minyak keta...dh alang2 aku nih tahap kemalasan yg menebal...aku iyer ajelaa....kihkihkih...so...tanyala hubby...abg...kita dinner nih celebrate anniversary skali ka???dgn buat muka sekupang...(10sen)...hubby kata...hemmmmmmm...dak aih....mlm sok baru yg btui2 punya...walaaaaaaaaaa.....nih yg syg abg nih...pangggggggggg....kalau mkn luaq sygla....kahkahkah...tataula napa minggu nih minggu aku malas kot...kain seraga aku tak lipat g weh...wawawawa...minggu nih dh nk blik kg...kompom jumaat n sabtu aku tak dak kat umah...wawawa...sapa nk tolon lipat nih...tiap2 mlm kalau bg aleeya tidoq ngan aku pon zzzzzzzzzzzzz skali...so.......bila terjaga dak kui 9++...kepala plak biol...bangun solat isyak n siap susu aleeya n trus sambung zzzzzzzzzz....tu camana...kahkahkah...sendiri malas kan...padan ngan muka aku...hiks...semlm mkn biasa2 ja...mlm nih kot2 leh mkn yg luar biasa....kahkahkah...takut aku plak yg tak moh mkn...

Tuesday, November 18, 2008

...meH iBu B@Bap SkeT...

nih ms turn baba ngasuh aleeya...ibu masuk nk solat maghrib ja tgk aleeya dh punggah abih kain2 dlm almari...wawawa....cam nk babap ja baba n aleeya skali...baba leh gelak bila kita tegur...argh....aleeya tau dk seraga kain ibu tak sempat lipat lagi...nih sapa nk kemas blik???BABA.....kemas blik!!!!!!!last2...ibu gak yg kena...huhuhuhu...dh pandai yer punggah2...

nih gambaq ibu snap pg tadi...so rambut org baru bangun daaa....dia baca majalah IKEA mcm paham...nk tergelak tgk dia...kalau ada gambaq baby ja ckp dlm bahasa diala...siap tunjuk2 g...kahkah...

p/s: abih majalah IKEA koyak n remote tv rosak...huhuhu...sabau2...

Monday, November 17, 2008

...BeBai...

sejak kena cucuk utk sethn nih aleeya dh bleh akai baru...asek2 nk bebai jerk...hari sabtu lepas sampai ibu n baba tatau dia nk apa...bg yg ni dia baling n nangeh...bg susu dia baling botoi...yg tensennya kalau bebai terus sembam muka kat lantai...ish...kalau atas karpet takpala gak tak sakit...nih kalau atas lantai camna???bila sakit jerk trus meraung sekuat2 kuatnya...org musti ingat ibu dera anak...kelmarin hubby terpaksa ngasuh aleeya sebelah ptg...sbb org ngasuh amik cuti 1/2 hari...kan skrang musim kenduri...so aku tak kisahla kalau 1/2 hari jerk...baba leh controll g...tapi kalau 1 hari maslah gakla...aku blik jer ptg kelmarin trus serta merta dia buat perangai...nangih cam sakit...ibu dukung pun tak layan...ibu bg susu pong tak moh...rasanya dia marah kot ibu tinggai dia kat umah ngan baba...aleeya2...meh ibu babap sket... ;P
p/s:gambar di atas tak dk kena mengena ngan aleeya ngamuk...sbb ms tuh tak sempat nk amik gambo...layanzzzzzzzzzz

Sunday, November 16, 2008

...AlhamDulillAh...

kelmarin ptg hubby ajak g tgk progress umah kami itue....Alhamdullillah...dh boh sliding...kebetulan abg ipar yg dok kat umah sewa aku pong nk itot sekali...terkezut gakla kan...tapi maybe dia nk cr idea kot nk buat umah dia nanti...InsyaAllah...

blik ja kami trus zasss g book lampu umah plak...ingat nk buat tema moden...so pilih lampu yg ala2 moden lorrr...bulan dpn baru p amik...sbb bonus baru dpt marrr...kami bayaq 1/2 dulu...aku cuma amik lampu utk hall n kat meja makan...dlm rm6++...rambang mata weh...manyak sgt pilihan...ingat next month nk cari kipas plok laa....nk dok umah baru nih nk guna duit manyak...so kami blila sket2...takla rasa sgt bila nk dok umah baru kan...umah aku paling lewat bulan 3 dpt OC/CF...hopefully leh celebrate besday aku n hubby kat umah baru dhla...amiiiiinnnnn...


p/s:nk survey grill,palster syiling n kitchen cabinet lagik...kalola eden nih kayooooooo...sonang creta kan...hiks...doa2kan kot kami dpt durian runtuh...amiiiiinnnnn....

Monday, November 10, 2008

...iSteri n iBu miThaLi...

rutin aku setiap hari...well...aku taula uolls pong maybe cam aku gak...tapi ari nih nk creta sketla rutin aku setiap hari 'bekerja'(hari coti dikecualikan okayyy) ;P...bangun kui 5.30 pg...masak moi utk bekal aleeya n masak lauk utk hubby mkn tengahari...lauk tu hubby takla paksa suruh masak...tapi dh alang2 nk tercongok tggu moi aleeya masak lehla aku masak skali kan...so skarang nih hubby dh jarang beli makanan kedai...sbb dia tau bini dia dh masak dgn penuh kasih syg g kat umah...kuikuikui...
menu ari nih sambal tumis sotong n ikan goreng...for my lil princess moi ayam...kelmarin daging...kena tukau2 gak nanti cemuihla plak kan...dulu aku buat moi sampai penuh tupperware ijooo tuh...tapi skrang nih dia dh mkn mcm2...so aku bg 1/2 sajork...musti habisla...kang membazir plak kan kalau byk2 kan...

p/s: aleeya mmg dh leh mkn nasi biasa...tapi org ngasuh aleeya suruh buat gak...so menurut perintah sajork...;P...tapi aku rebus moi tak kasik hancuq sgt...agak2 sajork...rasanya bln dpn ibu tak yah bekal aleeya dh kot...ibu bekal duit udah ler...hiks...

Sunday, November 9, 2008

...JaL@n CuCi Mat@...

lepas p tgk umah...tgk jam still awei g...so bawak aleeya p Mini Stadium...saja baba tringin nk bg aleeya jln kat padang bola...
jom layan video nih...


video

p/s: nape takleh rotate ha???almaklumla cek kat budok baru blajaq...sesapa yg tau tolonla ajaq cek sat na...fenin dh pikio nih...hiks...

...SuRat ApA Tue...

ptg kelmarin terkezut gakla...mak mentua,pak mentua n kak ipaq mai umah...utk pengetahuan pak mentua aku tuh tak penah mai umah aku sejak aku kawen...bukanla aku nih menantu yg terbuang okayyyy...umah anak2 yg len pong dia tak p....dia ssh sket nk p umah anak2...dia tak suka jln2...berpeluh2 gakla aku tgk pak mentua mai gak...seb baik baru bancuh nk buat cucuq ikan bilis...depa dok sat ja...pak mentua aku tuh cepat panas vontot...takleh dok lama2...sebenaunya depa nk bg kasik surat nih...

uolss leh baca tak surat hapa tuh????surat Arahan pemeriksaan milikan kosong dan pengambilan kunci...umah akula...tapi leh ka uolls bayang kan...kalau umah still cam nih...
aku nk amik kunci mcamana???pintu pong tak dak g kan...umah aku n corner lot ja yg tak dk pintu g...aku konpius gakla...so satg time rehat nk p developer...kot2la pintu umah aku dh jadik halimunan...kuikui...lawak utk org sedey okeh...cam aku :( dh la utk buat komplai samapi 13 hb nih...nk komplain camna umah aku pong tak siap 100% g kan...

...T@g Dr Mam@ mYA...

1. The person who last tag u is...
::: M@ma Mya

2. 5 Impression of her...
::: happy go lucky, Friendly, Lovely, Caring and Cute!

3. Your Relation with her ...
:::kawan :::blogger:::

4. The most memorable things she had done for you...
::: selalu bg comment..

5. The most memorable things she had say to you.....
::: pasai ruam aleeya kot...

6. If she become your lover, you will...
::: uish...idak sama skali......

7. If she become your lover, thing she had to improve will be......
::: never....

8. If she become your enemies, you will...
::: kalau bleh elakkan lah yer...

9. If she become your enemies, maybe because of...
::: idak kot...sbb kami tak penah berjumpak...

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:...
::: emmm....beri komen bebyk...

11. Your overall impression of him/her is:...
::: tak sombong...

12. How you think people around you will feel about you?:...
::: talkative...(peramahla)

13. The characters you love of yourself are:...
::: rajin memasak(hubby jer yg tau),rajin ngemas umah,peramah(senang dpt kwn tau),tak sombong...

14. On the contrary, the characters you hate yourself are:...
::: cepat sensitip,cepat marah gakla...

15. The most ideal person you want to be is:...
::: Business Women

16. For people that care and like you, say something to them:...
::: thanks kerna sudi berkwn dgn saya...

17. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you :-
1. m@ma Afiq
2. Mam@ Aqilah
3.Me-Mrs-Mum
4.Umi YamAni
5.Tan@salMAh
6.Akak Yatie
7.M@ma DamiA
8.MommY LiLy
9.Akak Rose
10.AzuR@
18. Who is no.6 having relationship with?...
::: rasa2nye x de kot dlm list

19. Is no.9 a male or female:...
::: 100% pompuan smua okayyyy

20. What is no.2 studying about?...
::: JabTn Pnerangan Kot...

21. When was the last time you had a chat with no.3?...
::: melalui blog jek

22. What kind of music band does no.8 like?...
::: ish eden tak penah tanya pong...

23. Does no.1 have any siblings?...
::: semestinye

24. Will you woo no.3?...
::: ish idakkkkk aih....

25. How about no.7?...
::: No Reason also..

26. Is no.4 single?...
::: udah anak nk masuk 2...

27. What is the surname of no.5?...
::: Tan @ Salmah

28. What’s the hobby of no.4?...
::: men ngan haikal kot...hiks...

29. Does no.5 and 9 get along well?...
::: x pasti

30. Where is no.2 studying at?...
::: eden tak pasti lorrrr

31. Talk something casually about no.1:...
:::mama afiq sekepala ngan aku nih...so kalau kluaq skali no problemla...

32. Have you tried developing feelings for no.8?...
::: kwn jer kot...

33. Where does no.9 live at?...
::: Kl kot..hehe

34. What colour does no.4 like?...
::: hijoooooooo

35. Are no.5 and 1 best friend?.
::: rasany2 x kot

There’s No 36 to 39...hiks...ok gak tuh

40. Does no.1 have any pets?...
::: nop

41. Is no.7 the sexiest person in the world?...
:::: kahkah...idakla di ketahui...

42. What is no. 10 doing now?...
:::: agaknye dia dok terjah blog org kot hahaha

..THE END..

...aleeYa TaKuT...

jumaat lepas hubby singgah kdai runcit nk bli ubt nyamuk...kat luaq kdai tu ada mainan budak2 tu yg boh syiling tuh...apa ke namanya tatau...hiks...ms baba p tukau duit syiling tu ada budak sebelah nek aleeya mcm syiok ja...siap lompat2 g dengaq muzik tuh...ibu pong xcited gakla nk bg aleeya nek...alih2...

dia takut sebenaqnya...penat gakla nk pujuk tggu sampai lagu abih...very da perak okayyyy....

Thursday, November 6, 2008

...GeR@m2...

ms g amik aleeya kat umah cik ida tgk ruam merah2 dh penuh badan...huh...so ubat yg aku bli tuh tak menjadikla...trus ajak hubby singgah farmasi nk bli yg len plak...dulu mula2 dh pkai yg tu tapi ms bli utk kali ke2 tak dk stok...pasai tula aku bli yg plak...seb baik ms p farmasi kelmarin dh ada stok...blik2 trus aku lomoq(sapula)kat badan aleeya...

dh mcm mandi bedak dah...huhuhu...

Wednesday, November 5, 2008

...SSPN...

kelmarin hubby ajak g bank bukak akaun SSPN utk aleeya...hem...lotihhhh tau...p bank islam kata slip abis...p bank rakyat tak dk gak...last skali p agrobank...org mmg tak ramai...tapi lambat gilos...sorang kat 10-15 minit...dh selesai smua...aku ajak hubby p tgk umahla...saja gedik sbb ms ada g...aku kluaq kui 12...so baru kui 1.30...hubby pong ikut jer bini dia nih...hem....umah aku?????korang tgk sendirila... ;(
p/s:rasanya 2 minggu lepas aku p tgk pong cam nih gak...grrrrrrrrrrr.....

...P@NaS2...

skarang kan area kulim nih panasla...nk kata musim idak jugak...sbb skarang nih takleh nk ramal...kdg2 ujan tak berenti2...kdg 2-3 hari panas ja...nih dh 2-3 hari tak ujan...panas sungguh...aleeya apa laieee...nek abih ruam kat bdn n muka...pastu 2-3 hari nih dok batuk...dengaq cam kahak pong byk gak...ingat blik satg nk g klinikla...org ngasuh dia bg pkai singlet ja(lebih kurengla)...pasang kipas pong paling laju...kalau ikut ati nk bg dia tidoq pakai pampers ja...tapi tak elok plak kan...
p/s:...auw...cekcinya anak ibu nih... ;P

Tuesday, November 4, 2008

...D@h BoLeY JalAn Yer...

semlm aleeya dh berani jln sendiri...kdg2 tgh men pong dia jln sendiri...tak payah ibu ngan baba pegang lagi...Alhamdulillah...ada video ibu rakam...tapi malehla plak nk upload...dh nk masuk 1 thn 3 minggu baru aleeya brani jln sendiri...kelmarin bawak jln kat luaq dia tak moh dh kita dukung...bukan nk jln tapi nk duduk men tanah...geram ibu tau...;P

Sunday, November 2, 2008

...SiBoooKny@ Dia...

bila ibu bz mengemas n menyapu sampah...dia pong menyibooooooooooookan diri nk tolon ibu jugak...tak pasai2 ibu kena menyapu 2-3 kali...letihhhh ooooos...;)
p/s: nampak tak buku kat atas walker aleeya???itula buku pertama dia...mula2 tu mmgla pegang sampai tak lepas...nk bayo kat tesco pong tak bg...blik umah jerk men baling2...cemuihla(jemu) la tuh...

...cEReKAR@Ma tV3...

uols tgk tak crekarama tv 3 semlm(mlm ahad) tajuknye cinta di hati ke apa ntahla...tapi yg pasti ada hati n cinta...;P ilang ingatan sekejap...hiks...mula2 maleh nk tgk...almaklumlah kui 10 jer trus zzzzzzz...selm terrrrrtgk sambil iron bajula...kekonon abih iron nk tidoqla...hubby pong bukan layan sgt creta melayu nih...;P...sambil meneman iron hubby dh dibuai mimpi...dh abih iron n kemas2 ingat nk solat isyak n nk masuk sarangla...tapi creta tuh mcm menarik2 ja aku utk tggu sampai abis...mcm best gak...so tgkla sampai kui 12...fuh very touching...tersedu2 aku nangeh...hubby celek mata heran nengok bini dia terisak2...hiks...penerbit FUAD ONAh...aku kalau creta best tgk plak sapa punya creta...emmmm...patutla...sbb kalau FUAD ONAH mmg best...(dh di umah tak dk astro...so layan jerla kan...) ;P

p/s: suka tgk hero dia...hero baru kot...baru 2kali aku tgk dia berlakon...(yg aku sempat tgkla...)

Thursday, October 30, 2008

...MenGuji KeSaB@rAnKu....

semlm baru 'berkesempatan' nk lipat kain yg dh penuh menimbun dlm raga...baba keluar g tgk bola kat pdg...so tinggaila kami berdua sajerk...sebelum baba p tgk bola aku dh suruh angkat kain yg belambak dr bilik...aku nih tgh tekun tgk tv n lipat kain...tgk2 anak dara aku pon sibuk jugak kenjahkan umah...mula2 dia sibuk gak nk lipat kain...amik kain yg ibu dh lipat plak tu...bila dia bosan yg len plak dia men...wawawawa....tak perasan bilala dia amik tisu dr handbag ibu....kalau kita tak bagi tuh musti mengamuk mcm kena dera...so ibu abaikanla dulu sampai abih lipat baju...kalau idak kain tuh tak abih lipatla plak...kena tgk2 jugak takut tisu tu dia boh dlm mulut plak...walaupun penat n letih tapi rasa terhibur dgn teletah dia...semakin hari semakin cerdik...ada saja benda yg dia nk cuba...skarang nih pong dh berani berdiri kita tak pegang...walaupun aleeya dikategorikan lambat gakla leh jln...skarang dh 1thn 2 minggu...


p/s:saboooooooo...sabooooooooo
Related Posts with Thumbnails