Thursday, November 27, 2008

...iSh...iSh...anAk SapA L@ Nie???


kalau bab nk posing mmg aleeya pandai...geram nengok...;P


ibu n baba tgh ralit tgk tv...tgk2 aleeya dh masuk dlm box tu...hiks...baba...aleeya tringin nk nek basikal kot tue....sabau yerk sok ibu n baba p bli....dia men sampai tak moh kluaq...box tu kan ada roda...so syiok bila ibu tolak n tarik...hiks...

Wednesday, November 26, 2008

...T@k Dak MooD...

dh 2 hari tak update blog...malaaaaaaaaaasssssssssss sgt2...cuma baca blog org jerk...hiks...:P...huaaaaa tak sabaq nk cuti nih...sok sehari g keja...jumaat kenala ngemas umah...sbb last week kan blik kg...sabtu plak nk kena p meneman member hubby akad nikah plok...hem...penuh ngan agenda...rasanya ptg jumaat kena zasssss p tesco@care4 sbb nk bli brg dapoq...hem....kalaula cuti seminggu kan best...hiks...bila nk p tgk progress umah ni...dengar2 kos rendah dh dpt oc...tunggu tnb n jkr boh meter jerk...umah aku musti thn dpn....wawawawawa...lambat benor nk tggu dok umah sendiri nih...ish...tetiba rasa windu kat my chubby plak...sbb mulut dh pandai ngejek org...huhuhu...

aleeyaaaa.....ibu cayang aleeya...........nape tetiba emo nih...hiks...

Monday, November 24, 2008

...kEnduRi LagiK...

ptg kelmarin aku 1/2 day...sbb p kenduri classmate aku ms kat Uitm Merbok dulu...Kak izan...aku sampai pon dh kui 3++...tggu membe aku sampai kui 4++...hiks...TAHNIAH utk Kak Izan n hubby...semoga cepat2 dpt baby...amin...ish...muka aku berminyak2 dah...almaklumla dr tempt keja trus zasss g kenduri...berfeluh2...cantik kak izan hari tu...berseri2...

Sunday, November 23, 2008

...l@ la la...K@t Kg...

kat umah maktok (mak aku ler)ada set sofa utk budak2...kak aku yg bli...kekonon nk bg anak dia la..last2 disbbkan umah yg tak brapa beso...tinggai jer kay umah mak aku...aleeya plak very da jakun ok...almaklumla umah ibu kan tak tak sofa lagik...blik umah maktok syiokla nk meragaih...takla risau sgt sbb sofa tu tak beso n tinggi...so layanla tgk gambaq aleeya yg very da sememeh okayyyy....hiks...ibu ikat rambut elok2 dia tarik2...opssss....nampak kedai kopi lorrrr...;P
aleeya skrang dh pandai ngejek org ckp...kalau kita kata takut jatuh....dia asek dok sebut ''a...tuhh....''ptg jumaat achik ajak teman g bli bunga teloq...so kat kdai tu kan byk brg cantik2...achik ajaq skali ja cannnnnntiiiiikkkk...lepas tu dia asek sebut annnnnntiiiiikkkkk2...sampai ada la org tua kat situ kata...pandai ckp dh ka???hiks...aku pon tatau...ms blik kg ari tuh baru aleeya tunjuk kebolehan dia...hiks...lepas p bli bunga teloq...maktok ajak p tesco...mlm tu bdn aleeya cam panas jerk...ubat demam tak bwk blik...so baba bli jer coolfever...Alhamdulillah pg sabtu dia dh ok...tgk...aleeya ada kwn baru...besau dr aleeya tau....nama dia bear-bear...;P

Thursday, November 20, 2008

...AnNiVers@ry?...

ptg kelmarin aku amik claim hours...sbb ada 'hal' yg perlu diselesaikan...abih smua 'hal' tu kami p plak umah mentua...kekonon nk singgah jerla...plannning lepas solat maghrib nk trus blikla....tapi tak tau plak mak mentua masak nasik nk suruh kami dinner kat sana...wawawawa...pelan nk mkn 'beso' tak jadik!!!!takkanla nk mkn sket kan...so aku bg signal kat hubby mkn sampai kenyang...nantila lainkali kita kluaq mkn 'beso'...huhuhu...takpa gak kan celebrate anniversary dgn keluarga...(sedapkan atie nih)...hoooooorayyyyyy....ptg ni nk zassss blik alor star...mak.... anna winduuuuuuuuuu mak...tungguuuuuuuuuuuuu...tak sabo rasanya nk tunggu sampai ptg...tik tok tik tok...lambat btui jam hari nih kan????silala mejeles okayyyy....

Wednesday, November 19, 2008

...Gen@p 3 TahuN...

Alhamdulillah...dlm tak sedar usia perkahwinan kami dh 3 thn...bahagia dgn kehadiran seorg puteri comel...walaupun kami tak mewah tapi Alhamdulillah rezeki yg Allah bg kami guna sebaik-baiknya...kami mampu bergantung pd diri sendiri...susah senang kami harungi bersama...walaupun byk dugaan tapi kami berdua dpt atasi bersama...Ya Allah...pjgkanlah usia kami utk kami beribadat kpdMU...Semoga jodoh kami hingga ke akhir hayat...Murahkanlah rezeki kami utk kami besarkan amanahMu dgn sempurna...Amiiinnnn

kami diijabkabul pd 19 november 2005 jam 11.30 pg...dgn sekali lafaz aku sah menjadi isteri Muhammad Fazian...detik itu juga aku berazam utk menjadi isteri yg solehah...
dan Tuhan kurniakan kami amanah seorg puteri setelah sthn 2 bulan kami melayari rumahtangga...Alhamdullilah...

...Pr@ AnNiveRsaRy...

hiks...ingat kawen jer ker ada pra perkahwinan...aku pon ada pra ulangthn perkahwinan...hiks...sebenonya semlm hubby ajak mkn luar sbb nk g isi minyak keta...dh alang2 aku nih tahap kemalasan yg menebal...aku iyer ajelaa....kihkihkih...so...tanyala hubby...abg...kita dinner nih celebrate anniversary skali ka???dgn buat muka sekupang...(10sen)...hubby kata...hemmmmmmm...dak aih....mlm sok baru yg btui2 punya...walaaaaaaaaaa.....nih yg syg abg nih...pangggggggggg....kalau mkn luaq sygla....kahkahkah...tataula napa minggu nih minggu aku malas kot...kain seraga aku tak lipat g weh...wawawawa...minggu nih dh nk blik kg...kompom jumaat n sabtu aku tak dak kat umah...wawawa...sapa nk tolon lipat nih...tiap2 mlm kalau bg aleeya tidoq ngan aku pon zzzzzzzzzzzzz skali...so.......bila terjaga dak kui 9++...kepala plak biol...bangun solat isyak n siap susu aleeya n trus sambung zzzzzzzzzz....tu camana...kahkahkah...sendiri malas kan...padan ngan muka aku...hiks...semlm mkn biasa2 ja...mlm nih kot2 leh mkn yg luar biasa....kahkahkah...takut aku plak yg tak moh mkn...

Tuesday, November 18, 2008

...meH iBu B@Bap SkeT...

nih ms turn baba ngasuh aleeya...ibu masuk nk solat maghrib ja tgk aleeya dh punggah abih kain2 dlm almari...wawawa....cam nk babap ja baba n aleeya skali...baba leh gelak bila kita tegur...argh....aleeya tau dk seraga kain ibu tak sempat lipat lagi...nih sapa nk kemas blik???BABA.....kemas blik!!!!!!!last2...ibu gak yg kena...huhuhuhu...dh pandai yer punggah2...

nih gambaq ibu snap pg tadi...so rambut org baru bangun daaa....dia baca majalah IKEA mcm paham...nk tergelak tgk dia...kalau ada gambaq baby ja ckp dlm bahasa diala...siap tunjuk2 g...kahkah...

p/s: abih majalah IKEA koyak n remote tv rosak...huhuhu...sabau2...

Monday, November 17, 2008

...BeBai...

sejak kena cucuk utk sethn nih aleeya dh bleh akai baru...asek2 nk bebai jerk...hari sabtu lepas sampai ibu n baba tatau dia nk apa...bg yg ni dia baling n nangeh...bg susu dia baling botoi...yg tensennya kalau bebai terus sembam muka kat lantai...ish...kalau atas karpet takpala gak tak sakit...nih kalau atas lantai camna???bila sakit jerk trus meraung sekuat2 kuatnya...org musti ingat ibu dera anak...kelmarin hubby terpaksa ngasuh aleeya sebelah ptg...sbb org ngasuh amik cuti 1/2 hari...kan skrang musim kenduri...so aku tak kisahla kalau 1/2 hari jerk...baba leh controll g...tapi kalau 1 hari maslah gakla...aku blik jer ptg kelmarin trus serta merta dia buat perangai...nangih cam sakit...ibu dukung pun tak layan...ibu bg susu pong tak moh...rasanya dia marah kot ibu tinggai dia kat umah ngan baba...aleeya2...meh ibu babap sket... ;P
p/s:gambar di atas tak dk kena mengena ngan aleeya ngamuk...sbb ms tuh tak sempat nk amik gambo...layanzzzzzzzzzz

Sunday, November 16, 2008

...AlhamDulillAh...

kelmarin ptg hubby ajak g tgk progress umah kami itue....Alhamdullillah...dh boh sliding...kebetulan abg ipar yg dok kat umah sewa aku pong nk itot sekali...terkezut gakla kan...tapi maybe dia nk cr idea kot nk buat umah dia nanti...InsyaAllah...

blik ja kami trus zasss g book lampu umah plak...ingat nk buat tema moden...so pilih lampu yg ala2 moden lorrr...bulan dpn baru p amik...sbb bonus baru dpt marrr...kami bayaq 1/2 dulu...aku cuma amik lampu utk hall n kat meja makan...dlm rm6++...rambang mata weh...manyak sgt pilihan...ingat next month nk cari kipas plok laa....nk dok umah baru nih nk guna duit manyak...so kami blila sket2...takla rasa sgt bila nk dok umah baru kan...umah aku paling lewat bulan 3 dpt OC/CF...hopefully leh celebrate besday aku n hubby kat umah baru dhla...amiiiiinnnnn...


p/s:nk survey grill,palster syiling n kitchen cabinet lagik...kalola eden nih kayooooooo...sonang creta kan...hiks...doa2kan kot kami dpt durian runtuh...amiiiiinnnnn....

Monday, November 10, 2008

...iSteri n iBu miThaLi...

rutin aku setiap hari...well...aku taula uolls pong maybe cam aku gak...tapi ari nih nk creta sketla rutin aku setiap hari 'bekerja'(hari coti dikecualikan okayyy) ;P...bangun kui 5.30 pg...masak moi utk bekal aleeya n masak lauk utk hubby mkn tengahari...lauk tu hubby takla paksa suruh masak...tapi dh alang2 nk tercongok tggu moi aleeya masak lehla aku masak skali kan...so skarang nih hubby dh jarang beli makanan kedai...sbb dia tau bini dia dh masak dgn penuh kasih syg g kat umah...kuikuikui...
menu ari nih sambal tumis sotong n ikan goreng...for my lil princess moi ayam...kelmarin daging...kena tukau2 gak nanti cemuihla plak kan...dulu aku buat moi sampai penuh tupperware ijooo tuh...tapi skrang nih dia dh mkn mcm2...so aku bg 1/2 sajork...musti habisla...kang membazir plak kan kalau byk2 kan...

p/s: aleeya mmg dh leh mkn nasi biasa...tapi org ngasuh aleeya suruh buat gak...so menurut perintah sajork...;P...tapi aku rebus moi tak kasik hancuq sgt...agak2 sajork...rasanya bln dpn ibu tak yah bekal aleeya dh kot...ibu bekal duit udah ler...hiks...

Sunday, November 9, 2008

...JaL@n CuCi Mat@...

lepas p tgk umah...tgk jam still awei g...so bawak aleeya p Mini Stadium...saja baba tringin nk bg aleeya jln kat padang bola...
jom layan video nih...


video

p/s: nape takleh rotate ha???almaklumla cek kat budok baru blajaq...sesapa yg tau tolonla ajaq cek sat na...fenin dh pikio nih...hiks...

...SuRat ApA Tue...

ptg kelmarin terkezut gakla...mak mentua,pak mentua n kak ipaq mai umah...utk pengetahuan pak mentua aku tuh tak penah mai umah aku sejak aku kawen...bukanla aku nih menantu yg terbuang okayyyy...umah anak2 yg len pong dia tak p....dia ssh sket nk p umah anak2...dia tak suka jln2...berpeluh2 gakla aku tgk pak mentua mai gak...seb baik baru bancuh nk buat cucuq ikan bilis...depa dok sat ja...pak mentua aku tuh cepat panas vontot...takleh dok lama2...sebenaunya depa nk bg kasik surat nih...

uolss leh baca tak surat hapa tuh????surat Arahan pemeriksaan milikan kosong dan pengambilan kunci...umah akula...tapi leh ka uolls bayang kan...kalau umah still cam nih...
aku nk amik kunci mcamana???pintu pong tak dak g kan...umah aku n corner lot ja yg tak dk pintu g...aku konpius gakla...so satg time rehat nk p developer...kot2la pintu umah aku dh jadik halimunan...kuikui...lawak utk org sedey okeh...cam aku :( dh la utk buat komplai samapi 13 hb nih...nk komplain camna umah aku pong tak siap 100% g kan...

...T@g Dr Mam@ mYA...

1. The person who last tag u is...
::: M@ma Mya

2. 5 Impression of her...
::: happy go lucky, Friendly, Lovely, Caring and Cute!

3. Your Relation with her ...
:::kawan :::blogger:::

4. The most memorable things she had done for you...
::: selalu bg comment..

5. The most memorable things she had say to you.....
::: pasai ruam aleeya kot...

6. If she become your lover, you will...
::: uish...idak sama skali......

7. If she become your lover, thing she had to improve will be......
::: never....

8. If she become your enemies, you will...
::: kalau bleh elakkan lah yer...

9. If she become your enemies, maybe because of...
::: idak kot...sbb kami tak penah berjumpak...

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:...
::: emmm....beri komen bebyk...

11. Your overall impression of him/her is:...
::: tak sombong...

12. How you think people around you will feel about you?:...
::: talkative...(peramahla)

13. The characters you love of yourself are:...
::: rajin memasak(hubby jer yg tau),rajin ngemas umah,peramah(senang dpt kwn tau),tak sombong...

14. On the contrary, the characters you hate yourself are:...
::: cepat sensitip,cepat marah gakla...

15. The most ideal person you want to be is:...
::: Business Women

16. For people that care and like you, say something to them:...
::: thanks kerna sudi berkwn dgn saya...

17. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you :-
1. m@ma Afiq
2. Mam@ Aqilah
3.Me-Mrs-Mum
4.Umi YamAni
5.Tan@salMAh
6.Akak Yatie
7.M@ma DamiA
8.MommY LiLy
9.Akak Rose
10.AzuR@
18. Who is no.6 having relationship with?...
::: rasa2nye x de kot dlm list

19. Is no.9 a male or female:...
::: 100% pompuan smua okayyyy

20. What is no.2 studying about?...
::: JabTn Pnerangan Kot...

21. When was the last time you had a chat with no.3?...
::: melalui blog jek

22. What kind of music band does no.8 like?...
::: ish eden tak penah tanya pong...

23. Does no.1 have any siblings?...
::: semestinye

24. Will you woo no.3?...
::: ish idakkkkk aih....

25. How about no.7?...
::: No Reason also..

26. Is no.4 single?...
::: udah anak nk masuk 2...

27. What is the surname of no.5?...
::: Tan @ Salmah

28. What’s the hobby of no.4?...
::: men ngan haikal kot...hiks...

29. Does no.5 and 9 get along well?...
::: x pasti

30. Where is no.2 studying at?...
::: eden tak pasti lorrrr

31. Talk something casually about no.1:...
:::mama afiq sekepala ngan aku nih...so kalau kluaq skali no problemla...

32. Have you tried developing feelings for no.8?...
::: kwn jer kot...

33. Where does no.9 live at?...
::: Kl kot..hehe

34. What colour does no.4 like?...
::: hijoooooooo

35. Are no.5 and 1 best friend?.
::: rasany2 x kot

There’s No 36 to 39...hiks...ok gak tuh

40. Does no.1 have any pets?...
::: nop

41. Is no.7 the sexiest person in the world?...
:::: kahkah...idakla di ketahui...

42. What is no. 10 doing now?...
:::: agaknye dia dok terjah blog org kot hahaha

..THE END..

...aleeYa TaKuT...

jumaat lepas hubby singgah kdai runcit nk bli ubt nyamuk...kat luaq kdai tu ada mainan budak2 tu yg boh syiling tuh...apa ke namanya tatau...hiks...ms baba p tukau duit syiling tu ada budak sebelah nek aleeya mcm syiok ja...siap lompat2 g dengaq muzik tuh...ibu pong xcited gakla nk bg aleeya nek...alih2...

dia takut sebenaqnya...penat gakla nk pujuk tggu sampai lagu abih...very da perak okayyyy....

Thursday, November 6, 2008

...GeR@m2...

ms g amik aleeya kat umah cik ida tgk ruam merah2 dh penuh badan...huh...so ubat yg aku bli tuh tak menjadikla...trus ajak hubby singgah farmasi nk bli yg len plak...dulu mula2 dh pkai yg tu tapi ms bli utk kali ke2 tak dk stok...pasai tula aku bli yg plak...seb baik ms p farmasi kelmarin dh ada stok...blik2 trus aku lomoq(sapula)kat badan aleeya...

dh mcm mandi bedak dah...huhuhu...

Wednesday, November 5, 2008

...SSPN...

kelmarin hubby ajak g bank bukak akaun SSPN utk aleeya...hem...lotihhhh tau...p bank islam kata slip abis...p bank rakyat tak dk gak...last skali p agrobank...org mmg tak ramai...tapi lambat gilos...sorang kat 10-15 minit...dh selesai smua...aku ajak hubby p tgk umahla...saja gedik sbb ms ada g...aku kluaq kui 12...so baru kui 1.30...hubby pong ikut jer bini dia nih...hem....umah aku?????korang tgk sendirila... ;(
p/s:rasanya 2 minggu lepas aku p tgk pong cam nih gak...grrrrrrrrrrr.....

...P@NaS2...

skarang kan area kulim nih panasla...nk kata musim idak jugak...sbb skarang nih takleh nk ramal...kdg2 ujan tak berenti2...kdg 2-3 hari panas ja...nih dh 2-3 hari tak ujan...panas sungguh...aleeya apa laieee...nek abih ruam kat bdn n muka...pastu 2-3 hari nih dok batuk...dengaq cam kahak pong byk gak...ingat blik satg nk g klinikla...org ngasuh dia bg pkai singlet ja(lebih kurengla)...pasang kipas pong paling laju...kalau ikut ati nk bg dia tidoq pakai pampers ja...tapi tak elok plak kan...
p/s:...auw...cekcinya anak ibu nih... ;P

Tuesday, November 4, 2008

...D@h BoLeY JalAn Yer...

semlm aleeya dh berani jln sendiri...kdg2 tgh men pong dia jln sendiri...tak payah ibu ngan baba pegang lagi...Alhamdulillah...ada video ibu rakam...tapi malehla plak nk upload...dh nk masuk 1 thn 3 minggu baru aleeya brani jln sendiri...kelmarin bawak jln kat luaq dia tak moh dh kita dukung...bukan nk jln tapi nk duduk men tanah...geram ibu tau...;P

Sunday, November 2, 2008

...SiBoooKny@ Dia...

bila ibu bz mengemas n menyapu sampah...dia pong menyibooooooooooookan diri nk tolon ibu jugak...tak pasai2 ibu kena menyapu 2-3 kali...letihhhh ooooos...;)
p/s: nampak tak buku kat atas walker aleeya???itula buku pertama dia...mula2 tu mmgla pegang sampai tak lepas...nk bayo kat tesco pong tak bg...blik umah jerk men baling2...cemuihla(jemu) la tuh...

...cEReKAR@Ma tV3...

uols tgk tak crekarama tv 3 semlm(mlm ahad) tajuknye cinta di hati ke apa ntahla...tapi yg pasti ada hati n cinta...;P ilang ingatan sekejap...hiks...mula2 maleh nk tgk...almaklumlah kui 10 jer trus zzzzzzz...selm terrrrrtgk sambil iron bajula...kekonon abih iron nk tidoqla...hubby pong bukan layan sgt creta melayu nih...;P...sambil meneman iron hubby dh dibuai mimpi...dh abih iron n kemas2 ingat nk solat isyak n nk masuk sarangla...tapi creta tuh mcm menarik2 ja aku utk tggu sampai abis...mcm best gak...so tgkla sampai kui 12...fuh very touching...tersedu2 aku nangeh...hubby celek mata heran nengok bini dia terisak2...hiks...penerbit FUAD ONAh...aku kalau creta best tgk plak sapa punya creta...emmmm...patutla...sbb kalau FUAD ONAH mmg best...(dh di umah tak dk astro...so layan jerla kan...) ;P

p/s: suka tgk hero dia...hero baru kot...baru 2kali aku tgk dia berlakon...(yg aku sempat tgkla...)
Related Posts with Thumbnails