Thursday, March 19, 2009

...Berita Gembira Utk Kami..

berita gembira setelah 1 tahun 3 bulan kawin saya di sahkan pregnant.. syukur alhamdulillah.. walaupun org kata 1 thn tue bukannya tempoh yg lama nk dpt anak...tapi org nih mmg dh tabiat kot...dh kawin musti nk sibok2 tanya dh ngandung ka blom...tmasukla aku...huhuhu...ada jugak yg tanya dgn pandangan sinis...mmg terasa sesgt...yg jadi mangsa hubbyla...setiap kali lepas solat aku nangeh2 mintak Tuhan makbul doa aku...Alhamdulillah akhirnya termakbul jugak... tag nie datangnye dari mama cik mya...

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
sejak dr hari kawin hubby n aku tak pernah plan pon nk anak bila...sbb aku nih ada msalah sket...so kalau plan takut plak lagik lambat aku dpt anak...so kami pon terima sajork bila dpt anak...

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
itu rahsiaaaaaaaaaaa( simpan utk bby ke2 yg bakal lahir nih...) hiks...

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
sgt2 bersyukur sbb skrang nih byk sgt aku dengar kawin tak dk anak...so aku di antara yg bertuah...amiiiiiiin...

4. HOW OLD WERE YOU?
28 thn

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
disbbkan sy ada masalah...so payah sketla nk tau kan...kbtulan aku kan keja kat spital...so aku p jumpk doktor pakar n mintak ubat subur...Alhamdulillah bln yg ke3 aku disahkan ngandung...

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
semestinya my hubby yg tak caya mcm aku gak...huhuhu

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
nk jugak sbb nk bli baju senang

8. DUE DATE?
24/10/2007

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
time pg n mlm ja musti muntah

10. WHAT DID YOU CRAVE?
x ingat laa pulak coz saya nak makan mcm2 :lol:

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?
Girl
12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
20kg.. kottttttttttttttttt....;p

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
ada hypertension sampai kena paksa bsalin awei 17/10/2007

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
hospital sultanah bahiyah,alor star

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
4 jam sajork...alhamdulillah

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
my hubby

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
staffnurse sajork...sbb bsalin mlm...

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
alhamdulillah...natural dlm 3 kali meneran sajork

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
sedut gas tak tinggai kesan pon

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
besau oooooooooooooo 3.81kg

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
17/10/2007

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Nur Aleeya Madihah

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
1 thn 5 bulan

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
hiks...dh ada dh...insyaAllah bsalin bulan 7 nih...



hem...nk tag sapa nih....ok...kpd sesiap yg tak idea nk update blog silala ambil tag nih yeer...hiks...mcm perli diri sendiri jerk...nyehnyeh.....


3 comments:

DYLA said...

chubby nyer masa baby!!

ains said...

alahai tembamnyer aleeya masa baby... herm.... ain nak amik la tag ni... mcm tetau jer x da idea ni...

IxoRa said...

Teringin nak buat tag tu tapi blom ada baby la... :)

Related Posts with Thumbnails