Monday, October 13, 2008

...@LEEyA DEmam Lagik...

semlm ms p amik aleeya cik ida habaq aleeya asek dok muntah jer dr pg...bg minum susu jer muntah...mkn pon muntah...dia dh bg ubt demam siap2 sbb rasa bdn dh suam2 kuku...;(blik umah pon aleeya cam moody jer...nk men pon kais2 ngan kaki jer...tapi dia tak merengekla...cuma nk baring atas lengan sambil tgn belah kiri men telinga ibu @ baba(yg mana dok kat sebelah diala....)yg belah kanan utk isap da...dlm kui 8 lebih dia dh lali2 jer...so hubby n ibu amik turn tepok2 n bg telinga utk dia men...hiks...aleeya dh besar...aku boh cool fever pon dia dh tak tarik2 nk buang...bila dia nk pegang aku tarik tgn...so lama2 dia tak kisah...sambil jelom2 kepala...rasa dh kureng panas dah...aku pon g la tgk tv...dh tak larat nk layan tv aku pon solat n trus masuk zzzzz...sblm tido pegang kepala aleeya n jelom2 dulu...ish...panas plak nih...aku ni dh dok pk mcm2...risau takut panas sgt org kata bleh tarik...aku tidoq pon tak lena...asek dok pegang dahi dia jer...dhla bg ubat dia muntah...so...kenala bg dia tido dulu...dlm kui 5.30 dia nangeh aku bangun bg ubat demam...seb baikla dia tak muntah...so badan pun dh kurengla panas...Alhamdulillah...ingat nk amik cuti ja tapi memandangkan cuti ku yg tinggai tak byk sgt dh so antaq jugakla...tapi dh pesan kalau dia muntah n bdn panas g tepon...kami bwk g specialist jala...disebbkan aku lewat bangun sbb tido tak menentu n sakit kepala hubby la yg anto mai keja...

tgk...bleh g senyum kalo tau ibu nk amik gambo...anak sapa la nie......????

p/s: semoga anak ibu cepat sembuh...(cam tau2 jer hari nih nk kena cucuk utk sethn...Hiks)hopefully jumaat nih dia sihat...amiiiinnn...

3 comments:

Mama Mya said...

ala ciannye aleeya demam.. demam nak masuk bulan baru kot.. mama mya doakan aleeya cepat sembuh.. big hug from cik mya tuk aleeya..

aNnA_jaN said...

tq mamamya... ;)

Aleeya said...

ala aleeya jr. demam ehh..sian dia..tapi demam2 pun maintain cute..geram2 nengok ..

Related Posts with Thumbnails