Thursday, October 16, 2008

...buFd@y ALeeYA...

InsyaAllah kalau semua berjln lancar aku n hubby planning nk celebrate besday aleeya sok 17 Okt 2008 yg pertama...ada pangge kwn2 n sedara mai umah...hiks...ada rezeki lebih sket bln nih...so buat laksa n bihun goreng kot...insyaAllah...aku tak masak...order jerk kat kak ipaq...manala ada belanga n periuk besau2 kan...nk kata buat open house idakla jugak...tapi dh jatuh bulan syawal so merangkap open house jelakan...aku besalin kat aleeya pon bulan syawal gak...5 syawal 1428 h...(last yearla..)bila kenang2 blik ms aku ngandung kt aleeya mmg tak susah...alah pon takla teruk sgt...muntah2 n takleh masak ja sampai 3 bulan...aku plak kena induce sbb ada hypertension...(tapi tahap tak kritikal...) doktor pakar siap bg pilih g tarikh apa nk bsalin...dia tanya u nk besalin lepas ka sebelum raya??? ;)...oooo semestinyala nk mkn ketupat n rendang dolu kan... ;P..hari yg aku kena admit tuh ramai gila nk bsalin...kena tunggu dr kui 11pg leh masuk wad kui 4...uols bayangkanla...seb baikla aku tak sakit g...kalau tidak terbesalinja kat situ kan...almaklumla Hopital Alor Star kan baru buka...maybe org2 belah sana teruja nk dok tempat baru...termaksukla aku...hiks....layanan mmg tip top...tempat sgt selesa weh...aku dpt layanan tip top sbb depa tau aku staff spital gak kot...rasa mcm bsalin kat hospital swasta plak... ;P...induce pg 17 hb 10 pukui 7.00...rasa sakit kui 12++..aku ingat sakit sbb boh ubat...sbb byk sgt dengar creta sakit kalau induce...bg akula...tak sakit pong...cuma aku sakit nk bsalin...mmgla sakit kan???pukui 345 ptg air ketuban pecah...kui 4++ tolak masuk labor room...sakit pon tak lama sgtla...kui 850 mlm lahirlah seorg puteri yg semmgnya dinantikan oleh aku n hubby selama hampir 2 thn dan jugak keluarga n mentua aku...berat 3.81kg...patutla perut ibu besau bebenor...;P...kami memilih nama Nur Aleeya Madihah...madihah tu sbb aku tgk crita DUNIA BARU...;P...
Related Posts with Thumbnails